MGP260-sarjan esittely - MGP261 - MGP262

MGP260-sarja Asennus- ja turvallisuusopas

Document code
M212481FI
Revision
B
Language
Suomi
Product
MGP261
MGP262
Document type
Käyttöopas

Vaisalan CARBOCAP® MGP260 -sarjan monikaasumittapäät ovat metaanin, hiilidioksidin ja kosteuden mittaukseen tarkoitettuja pienikokoisia ja kestäviä mittapäitä. Linjaan asennettavat mittapäät on tarkoitettu metaanin (CH4), hiilidioksidin (CO2) ja kosteuden (H2O-höyry) mittaamiseen vaativissa biokaasun käsittelyn olosuhteissa. MGP260-sarjan mittapäät ovat Ex-sertifioituja käytettäväksi Ex-vyöhykkeellä 0 (prosessiin lisätyt osat) ja Ex-vyöhykkeellä 1 (prosessin ulkopuoliset osat).

MGP260-sarjaan kuuluu kaksi mittapäävaihtoehtoa erilaisille biokaasuprosessien mittaussovelluksille. MGP261 on tarkoitettu raa'an biokaasun mittaukseen ja MGP262 on tarkoitettu poistokaasun mittaukseen biokaasurikastamoissa. Kaikki MGP260-sarjan mittalaitteet on suunniteltu asennettaviksi suoraan prosessikaasuputkistoon, joten näytteiden käsittelyä ei tarvita.

MGP261-mittapään käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi teollisen ja yhdyskuntajätteen sekä jäteveden käsittelyssä syntyneen lietteen anaerobinen mädätys, kaatopaikkojen kaasuvalvonta, aktiivihiilisuodatinten valvonta biokaasunkäsittelyprosesseissa sekä CHP-moottorien syötön kaasuvalvonta.

MGP262-mittapäät on optimoitu mittaamaan alle 5 tilavuusprosentin metaanipitoisuuksia ja yli 90 tilavuusprosentin hiilidioksidipitoisuuksia poistokaasuvirrassa. Ominaisuuksiensa ansiosta mittapää soveltuu monenlaisiin rikastustekniikoihin ja -prosesseihin.

MGP260-sarjassa käytetty Vaisalan kehittämä infrapunateknologia parantaa stabiiliutta ja toistettavuutta. IP66-luokitellut mittalaitteet ovat erittäin luotettavia ja kestäviä, sillä niiden lämmitettävä mittapää ja korroosionkestävät teräs- ja muovimateriaalit estävät kondensaation muodostumisen.

MGP260-sarjan mittauslähdön vaihtoehtoihin kuuluu kolme analogialähtökanavaa (4–20 mA) ja Modbus RTU RS-485-väylän kautta. Mittapäissä on myös 4–20 mA:n Ex ia -tulo ulkoisen paine- tai lämpötila-anturin liittämistä varten.

MGP260-mittapäät voidaan yhdistää Vaisala Insight -PC-ohjelmistoon USB-kaapelin kautta vaivatonta määritystä, diagnostiikkaa, kalibrointia sekä säätötoimia varten.