A HTM370EX sorozatú adókészülékek használata veszélyes helyeken - HMT370EX

HMT370EX Telepítési és biztonsági útmutató

Document code
M212306HU
Revision
B
Language
Magyar (Magyarország)
Product
HMT370EX
Document type
User guide
Figyelmeztetés Galvanikus leválasztókkal vagy Zener-gátakkal védett telepítés kötelező veszélyes környezetben.

Veszélyes környezetekben az adókészülékeket mindig galvanikus leválasztókon vagy Zener-gátakon keresztül csatlakoztassa. Galvanikus leválasztót vagy Zener-gátat kell használni akkor is, ha az adókészülék és a szondatest biztonságos helyen van, de a szonda fejét veszélyes környezetben helyezik el. A bekötésre vonatkozó információkat lásd a galvanikus leválasztó és a Zener-gát bekötési rajzaiban, amelyek a jelen dokumentumban találhatók.

A HMT370EX nem tartalmaz galvanikus leválasztót vagy Zener-gátat. Ezek opcionális kiegészítőként rendelhetők a Vaisalától.
Figyelmeztetés A HMT370EX sorozatú adókészülékeket veszélyes helyeken való használatra tervezték, a termék megadott besorolása szerint. A HMT370EX adókészülékeket telepítő, használó vagy karbantartó személyzet felel azért, hogy meghatározza a HMT370EX-et használó specifikus alkalmazáshoz a megfelelő védelmi koncepciót, és hogy a készülék veszélyes területi besorolása megfeleljen az alkalmazás követelményeinek.
Figyelmeztetés Ha a berendezést nem a Vaisala által meghatározott módon használják, a berendezés által biztosított védelem károsodhat.

A HMT370EX sorozatú adókészülékek tanúsítva vannak veszélyes helyeken való használatra, a következő besorolási meghatározások szerint:

1. Táblázat A HMT370EX sorozat területi besorolásai
Tanúsítás HMT370EX besorolás
IECEx 1 / ATEX 2

II 1 G Ex ia IIC T4 Ga

II 1 D Ex ia IIIC T200 85 °C Da

-40 °C ≤ Tamb ≤ +60 °C

FIGYELMEZTETÉS A HMT370EX adókészülékeket telepítő, üzemeltető és karbantartó személyzetnek rendelkeznie kell a szükséges kompetenciákkal a veszélyes helyen történő munkavégzéshez, az alkalmazandó szabványok szerint.

A HMT370EX-nek az eszköz besorolása alapján történő használatára vonatkozó szabványokkal kapcsolatos információk a HMT370EX tanúsítási dokumentációban és a HMT370EX-hez kapcsolódó megfelelőségi nyilatkozatokban találhatók, itt: www.vaisala.com/declarationofconformity.

1 Nemzetközi tanúsítás
2 EU tanúsítás