A HMT370EX telepítése - HMT370EX

HMT370EX Telepítési és biztonsági útmutató

Document code
M212306HU
Revision
B
Language
Magyar (Magyarország)
Product
HMT370EX
Document type
User guide
 • Csavarok az adókészülék felszereléséhez:
  • Telepítés közvetlenül az adókészülék-testen keresztül: 2 db Ø 5,5 mm-es csavar
  • Telepítés opcionális szerelőlappal: 4 db Ø 5,5 mm-es csavar és 2 db M6 imbuszcsavar
 • Keresztfejű csavarhúzó az adókészülék burkolatának rögzítőcsavarjaihoz és a csavaros sorkapcsok bekötéséhez
 • Laposfejű csavarhúzó a földelőkapocshoz
 • Kábeltömszelencék, vezetékek és dugaszok az alkalmazásban előírtak szerint, valamint megfelelő eszközök ezek rögzítéséhez és megszorításához
 • Huzalvágó fogó
Választható:
 • Krimpelő szerszám és vezeték-szorítóhüvelyek
 • Imbuszkulcs (5 mm) a szondatest reteszelő kerékhez
 • Ex-kompatibilis multiméter az analóg kimenetek teszteléséhez
Az 1… 7 lépések a dokumentum elején a 3, és 4. oldalon található 1… 7 számú illusztrációkra hivatkoznak.
 1. Válasszon ki egy felületet (például egy falat) az adókészülék felszereléséhez. Az adókészüléket 2 csavarral közvetlenül a telepítési felületre szerelheti, vagy használhat egy opcionális szerelőlapot, amely az adókészülék hátuljához csatlakozik.
  1. Szerelés szerelőlap nélkül: rögzítse az adókészülék-testet közvetlenül a telepítési felületre 2 db 5,5 mm-es csavarral. A bal oldali csavar furatánál extra függőleges hely áll rendelkezésre az adókészülék helyzetének beállításához, miután a jobb oldali csavart rögzítette.
  2. Szerelés szerelőlappal: rögzítse a szerelőlapot a beépítési felületre 4 Ø 5,5 mm-es csavarral, majd 2 M6 imbuszcsavarral rögzítse az adókészüléket a szerelőlaphoz.
 2. Csatlakoztassa a kábeltömszelencéket (1 vagy 2) a kábelezés átvezetési pontjaihoz az alkalmazásának megfelelően. Vegye figyelembe a kábeltömszelence követelményeit, amelyek felsorolása a Irányelvek a veszélyes körülmények között történő biztonságos használatról pontban található.
  • Mindkét átvezetés M20x1,5 menettel rendelkezik.
  • Dugózza le az esetleges fel nem használt átvezetéseket Ex-kompatibilis tömítésekkel.
  • A tömszelencéknek és a dugaszoknak víz- és porzáróknak kell lenniük.
 3. Készítse elő a kábelezés vezetékeit az alkalmazásának megfelelően (kábelezés 1 vagy 2 átvezetésen keresztül).
  1. Csupaszolja le a kábeleket: a vezetékek érintkező végeihez szorítóhüvelyeket ajánlott rögzíteni.
  2. Nyissa ki a kábeltömszelencét, és helyezzen be megfelelő hosszúságú kábelt az adókészülékbe a kábeltömszelencén keresztül.
  3. Szorítsa meg a tömszelencét: a maximális szorosság érdekében olvassa el az alkalmazásában használt tömszelencék utasításait.
  4. Ha a telepítéshez nincs szükség mindkét átvezetés használatára, dugaszolja be a fel nem használt átvezetést egy Ex-kompatibilis tömítéssel.
 4. Csatlakoztassa a csavaros kapocs vezetékeit az alkalmazásának megfelelően. A védett telepítéshez a bekötési rajzokat lásdBekötés galvanikus leválasztókkal és Bekötés Zener-gátakkal.
  1. Nyissa ki a kábelrögzítő bilincseket a csavaros sorkapcsok alatt, és vezesse a kábeleket a sorkapcsokhoz a bilincseken keresztül.
  2. Csatlakoztassa a vezetékeket a csavaros sorkapcsokhoz.
   Ne feledje, hogy az 1. csatornát (CH1) mindig be kell kötni. Az adókészülék a CH1 csavaros sorkapcsain keresztül kap áramot, és nem kapcsol be, ha csak a 2. csatorna (CH2) van bekötve.
  3. Állítsa be a vezetékek hosszát, és zárja le a kábelrögzítő bilincseket úgy, hogy azok a helyükön tartsák a kábeleket.

  Választható: Az analóg kimeneti szint multiméterrel történő tesztelésére vonatkozó utasításokat lásd 8.

 5. Zárja le az adókészülék-test fedelét, húzza meg a rögzítőcsavarokat, majd rögzítse a szondatestet az adókészülékhez.
  Elegendő, ha a reteszelő kerékkel kézi erővel megszorítja a szondatestet. Azt megakadályozandó, hogy a szondatest szerszámok nélkül leválasztható legyen, erősebben is meghúzhatja a reteszelő kereket egy imbuszkulccsal (5 mm).
 6. Szerelje fel a szondafejet arra a területre, amelyen mérni szeretne.
  A HMT370EX sorozatú szondákat különféle alkalmazásokhoz tervezték, eltérő telepítési követelményekkel. A szondaspecifikus telepítési utasításokat lásd HMT370EX User Guide.
 7. Csatlakoztassa az adókészülék alján található földelőkapcsot a telepítési helyszín földelő eleméhez egy 4 mm2 keresztmetszetű földelő vezetékkel. Az adókészülék földelése után kapcsolja be a tápegység bemenetét.
 8. Választható: Ha ellenőrizni szeretné az analóg kimeneti csatornák kimeneti szintjét, tesztelje a csatlakoztatást az alábbiak szerint:
  1. Válassza le a szondatestet, és nyissa ki az adókészülék fedelét.
  2. Csatlakoztasson egy multimétert az adókészülék áramköri elemek tábláján lévő kimeneti csavaros sorkapcsok felett elhelyezkedő mA-es vizsgálati pontokhoz (lásd a2. oldalon a sorkapcsok helyét bemutató ábrát a dokumentum elején).
   Mindig használjon Ex-kompatibilis multimétert. A multiméter kimeneti paramétereinek kompatibiliseknek kell lenniük az adókészülék bemeneti paramétereivel.
  3. Indítsa el a kimeneti teszt üzemmódot az adókészülék kijelző-interfészének segítségével, vagy ha kijelző nélküli adókészüléket használ, az adókészüléket összekapcsolva az Insight PC szoftverrel. A kimeneti teszt üzemmódnak a kijelző interfésszel és az Insight PC szoftverrel történő használatára vonatkozó utasításokat lásd HMT370EX User Guide.
  4. A kimenet ellenőrzése után távolítsa el a multimétert, zárja le az adókészülék fedelét, majd helyezze vissza a szondatestet.
1. Ábra Multiméteres tesztpontok áttekintése
FIGYELMEZTETÉS A szervizportot (lásd 1. Ábra) csak biztonságos helyen szabad használni. Távolítsa el az adókészüléket a veszélyes területről, vagy győződjön meg arról, hogy a veszélyes területen biztonságos munkavégzési eljárást valósítottak meg. Csak a Vaisala tartozék PC csatlakozókábelt használja a szervizporthoz.