Kuljetus - HMK15

HMK15 Käyttöopas

Document code
M210185FI
Revision
E
Language
Suomi
Product
HMK15
Document type
Käyttöopas
Kuva 1. Valinnainen kuljetuslaukku HMK15:lle. Voit helposti siirtää HMK15:n paikasta toiseen. Kammion kuljetuskansi on kahden O-renkaan ansiosta erittäin tiivis. Valinnainen kuljetuslaukku auttaa kuljettamaan kalibraattorin siten, että kammiot pysyvät pystyasennossa. Laukkua voidaan käyttää myös kalibraattorin suojana kalibroinnin aikana.

Kun siirrät kalibraattoria paikasta toiseen:

 1. Aseta suojaholkki lämpömittarin päälle ja pane lämpömittari pidikkeisiin.
 2. Vaihda kammioiden mittauskannet kuljetuskansiin. Paina kammion mittauskannet kammion tyhjiin pidikkeisiin kuljetuksen ajaksi.
 3. Aseta kalibraattori siten, että kammiot pysyvät mahdollisimman pystysuorassa. Näin suolaliuosta ei pääse juurikaan kuljetuskansiin ja puhdistaminen on helpompaa.

  Mitä lähempänä kuljetuslämpötila on kalibrointipaikan lämpötilaa, sitä lyhyempi on lämpötilan tasaantumiseen tarvittava aika. Jos kuljetuslämpötila on alle +18 °C, LiCl-mittauskammio on kuljetettava erikseen, jotta liuos pysyy lämpimänä.

 4. Kun kalibraattori on kuljetettu kalibrointipaikalle, irrota mittauskammioiden kuljetuskannet ja korvaa ne mittauskansilla.

  Sulje reiät kumitulpilla.

  Tulpissa on kolme porrasta, joista kukin sopii tietylle reiän halkaisijalle: ensimmäinen porras 12 mm:n, toinen 13,5 mm:n ja kolmas 18,5 mm:n reiälle. Pidä reiät suljettuina muulloin kuin kalibroinnin aikana.
 5. Puhdista kuljetuskannet kostealla liinalla ja paina ne tyhjiin kammion pidikkeisiin.
 6. Ota lämpömittari irti pidikkeestä, käännä holkki toisin päin ja suorita kalibrointi.