Yleisiä ohjeita - HMK15

HMK15 Käyttöopas

Document code
M210185FI
Revision
E
Language
Suomi
Product
HMK15
Document type
Käyttöopas

Valmista suolat käyttäen kalibraattorin mukana toimitettuja tarvikkeita tai varmista, että kaikki käytetyt tarvikkeet soveltuvat suolaliuosten valmistamiseen ja ovat ehdottoman puhtaita. Pese ne tarvittaessa huolellisesti ja huuhtele useita kertoja ennen suolaliuosten valmistamista. Viimeinen huuhtelu on suoritettava tislatulla tai ionivaihdetulla vedellä.

Suolat on helppo ja nopea valmistella käyttämällä Vaisalan valmiiksi annosteltuja suolapakkauksia. Jos et käytä valmiiksi annosteltuja suolapakkauksia, mittaa suolat mukana tulevalla mittakupilla. Varmista ennen suolojen mittaamista, että kuppi on puhdas. Suolaliuokset on valmistettava analyysilaatuisista suoloista, joita saa teollisia kemikaaleja myyvistä yrityksistä. Huomaa, että veden on oltava tislattua tai ionivaihdettua (johtavuus < 0,25 µS/cm). Voit tilata ionivaihdettua vettä HMK15-kalibraattorin lisävarusteena (tuotekoodi 19767HM).

Käsittele suoloja ja tarvikkeita huolellisesti ja pidä tarvikkeet ehdottoman puhtaina, jotta suoloihin ei pääse epäpuhtauksia. Suolat eivät saa sekoittua keskenään.

Mittauskammion pohjalla saa olla enintään 10 mm liukenematonta suolaa ja nestettä. Muuten kalibroitava anturi voi upota liuokseen. Tarkista tarvittaessa määrä esimerkiksi mittalusikalla.

Tyydytettyjen suolaliuosten käyttöä koskevat useat standardit, mukaan lukien ASTM E104 - 20a ja JIS Z 8806.

Jotkut valmiiksi annostelluissa suolapakkauksissa olevat suolat, erityisesti kaliumkloridi, voivat kovettua hieman ajan myötä. Näin voi tapahtua, vaikka tyhjiöpussi olisi ehjä. Ennen kuin käytät suolapussissa olevaa kovettunutta suolaa, riko suola esimerkiksi pienellä kumivasaralla. Avaamattomien suolapussien säilyvyys on 2 vuotta.